Події

Зеленський взяв участь у нараді щодо Олімпіади – Литва

Зеленський взяв участь у нараді щодо Олімпіади – Литва

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-нараді за участю 35 міністрів, на якій обговорювали вимоги щодо відсторонення російських і білоруських спортсменів від Олімпіади-2024. Про це заявив 10 лютого речник міністерства спорту Литви, повідомляє Reuters.

Він сказав, що послання Зеленського учасникам зустрічі полягало в тому, що принципи нейтралітету не можуть застосовуватися до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також:Заклики України бойкотувати Ігри в Парижі у 2024 році суперечать принципам Олімпіади – президент МОК

Минулого місяця МОК заявив, що вивчає «шлях», який дозволить російським і білоруським спортсменам взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі під нейтральним прапором.

Україна різко розкритикувала таку ідею, пригрозивши взагалі не відправляти своїх спортсменів на Олімпіаду, а український боксер Олександр Усик заявив, що росіяни виграють «медалі крові, смертей і сліз», якщо їм дозволять змагатися.

Президент України Володимир Зеленський написав листа президентові Франції Емманюелю Макрону і закликав організаторів не дозволити Росії використовувати «її чи будь-яку іншу міжнародну спортивну подію для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму».